over ons:
  nieuwsbrieven
  KvK gegevens
  Publiciteit rond ons werk

De naam Stichting Witte Mus is niet zomaar gekozen.

In de zomer van 2005 zagen we hier op het erf, in de voortuin een heel mooi spierwit vogeltje zitten. Het bedelde om voedsel bij een huismus-vrouwtje en kreeg het ook nog. Het kon dus niet missen en moest een witte mus zijn.
Dat was bijzonder.
De witte mus kroop uit het ei, een jaar nadat de huismus op de rode lijst van beschermde dieren was geplaatst, wat haar nog meer bijzonder maakte.
In datzelfde jaar werd de Dominomus geschoten, was daar heel veel belangstelling van de pers voor en kwam er een groot interview met onze voorzitter in het Noord Hollands Dagblad. Want hier wemelde het van de huismussen.
De journalist, Erik Molenaar, had een bijzondere naam voor de witte huismus.
In dat najaar werd bij naaste familie een ziekte in het terminale stadium gevonden. Ze leefde met onze mussen mee, en zeker ook met het witte musje.

De witte mus werd volwassen en vond haar eigen plek om te broeden. Dat was niet ons erf, maar ze kwam wel iedere dag eten. Meestal op de voerplek bij de houtwal, waar de jonge vogels zich ieder jaar verzamelen. In 2008 is de witte mus voor het laatst op ons erf gezien.

Al met al meer dan genoeg redenen om onze organisatie de naam Stichting Witte Mus mee te geven.

Om die zelfde redenen verzamelen we meldingen en foto's van witte mussen op ons huismussenforum.nl en hebben we een onderzoek naar
het verschijnsel "witte mus" op het huismussenforum gezet.